Sms-kredit utan UC

Vill du låna pengar utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen? Då är en sms-kredit utan UC det perfekta sättet att få tillgång till en önskad summa redan idag. När du ansöker om ett lån utan UC görs en kreditupplysning på dig via företag som Bisnode eller Creditsafe. Detta gör att dina uppgifter slipper visas för flera långivare, vilket också minimerar risken att du blir mindre kreditvärdig om du ansöker om ett nytt lån i framtiden. Känner du dig fortfarande osäker? Läs mer om sms-krediter utan UC längre ner på sidan.

Jämför sms-krediter

Hitta ett passande alternativ för snabba sms-krediter utan UC. Se olika långivare i listan nedan och välj ett lån som passar dina behov.

FAQ om sms-kredit utan UC

Vad är snabba sms-lån utan UC?

Snabba sms-lån utan UC innebär att:

  • Långivare gör en kreditupplysning på dig som ansöker om lånet via företag som Bisnode eller Creditsafe, alltså görs ingen kreditupplysning via Upplysningscentralen.
  • Du får ditt lån utbetalat redan samma dag som du ansöker om lånet.
  • Uppgifter om dig som låntagare delas inte vidare till andra företag i framtiden. På så sätt påverkas inte din kreditvärdighet när du ansöker om ett nytt lån.

Hur fungerar kreditupplysningen?

När du ansöker om ett vanligt snabblån görs en kreditupplysning på dig via UC (Upplysningscentralen) för att ta reda på din kreditvärdighet. Uppgifter som långivaren kommer åt handlar om din ekonomiska situation där sådant som din årsinkomst, dina betalningsanmärkningar och eventuella skulder står angivet.

Dessutom finns där även uppgifter om andras förfrågningar på dig som låntagare. Har det gjorts många förfrågningar från andra långivare kan det ha en negativ påverkan på din kreditvärdighet. Det beror på att många förfrågningar pekar på en ostabil ekonomi och en risk att du inte betalar tillbaka lånet.

Ansöker du om ett snabbt sms-lån utan UC görs en kreditupplysning på dig som låntagare i stället via ett kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Uppgifter som långivare kommer åt delas inte vidare till andra och på så sätt påverkar inte detta din kreditvärdighet.

Krav för att ansöka om sms-kredit utan UC

När du vill ansöka om sms-kredit utan UC behöver du uppfylla vissa krav för att kunna beviljas lånet. Följande krav ställs på dig som låntagare:

  • Du ska vara minst 18 år gammal
  • Vara svensk medborgare samt vara folkbokförd i Sverige
  • Inte vara skuldsatt hos Kronofogden
  • Ha en stabil inkomst

När du ansöker om ett snabbt sms-lån utan UC behöver du fylla i en ansökan på långivarens hemsida och sedan godkänna ansökan med hjälp av ditt BankID. Ett BankID är en trygghet både för dig och långivaren om att ingen annan ansöker om lånet i ditt namn.

Hur mycket pengar kan jag låna?

För det mesta rör det sig om summor mellan 1 000 - 15 000 kronor. Däremot finns det några långivare som erbjuder sms-krediter utan UC på ett högre belopp med lån upp till 80 000 kronor.

Ett lån utan UC handlar oftast om snabba sms-lån, sms-krediter samt övriga minilån. Summorna är för det mesta ganska små och det blir därför mindre riskabelt för långivare att låna ut pengar utan några större krav på låntagaren.

När får jag tillgång till pengarna?

Efter att din ansökan har kommit in till långivaren får du ett svar om du blivit beviljat lånet. De flesta låneföretag ger ett direkt lånebesked och du slipper därför långa väntetider. Om du blivit beviljad lånet kommer pengarna att betalas ut omgående. Det som kan påverka utbetalningen är ditt val av bank som du är medlem i. Om långivaren använder samma bank som du får du tillgång till lånebeloppet redan inom några timmar. Däremot kan det dröja upp till 2 dagar om du har ett konto på en annan bank än den som långivaren samarbetar med.

Sms-kredit utan UC - viktigt att känna till

Sms-kredit utan UC är ett lån som oftast innebär ganska höga räntor. Eftersom kraven på dig som låntagare inte är lika höga som för övriga privatlån blir det i stället dyrare att ta ett snabblån utan UC. Dessutom tillkommer ofta uppläggningsavgifter och höga förseningsavgifter på sms-krediter. Se alltid till att läsa noggrant alla villkor som gäller för lånet så slipper du bli överraskad av dolda avgifter när du betalar tillbaka lånesumman.

De flesta snabba sms-lån utan UC har ganska korta återbetalningstider. Du kanske blir lockad av ett sms-lån med lägre ränta och inga startavgifter men då behöver du ta hänsyn till återbetalningstiden som då oftast är ännu kortare än vanligt. För att undvika dröjsmålsräntan bör du alltid betala tillbaka lånet inom den angivna tidsramen.

Sms-kredit - risker

Precis som med andra lån finns det en del risker för dig som ansöker om en sms-kredit. Risken med en hög ränta på lånet innebär att det blir ganska dyrt när du betalar tillbaka lånebeloppet. Är man dessutom sen med betalningen kan det bli onödigt höga påminnelseavgifter som läggs på återbetalningen. Har du inte alls råd att betala tillbaka summan har du plötsligt en skuld som påverkar hela din ekonomi. Se därför till att planera för ditt lån och se över din vardagsekonomi innan du ansöker om en sms-kredit.

Eftersom sms-krediter har för det mesta väldigt korta återbetalningstider betyder det att du behöver betala tillbaka lånet ganska omgående. Annars kan en obetald faktura leda till dröjsmålsräntan som gör skulden större. Ingen vill hamna i en skuldsatt situation men är du redan där finns det hjälp att få. Läs mer om att bli skuldfri.